Followers

BLOG UNDER CONSTRUCTION

Blog masih lagi dibawah proses pertukangan, disebabkan kekangan waktu dan kesibukan menguruskan kelas dan juga penghantaran pesanan, insyallah bila berkesempatan Qies akan cuba memasukkan gambar2 khususnya berkaitan dengan kelas solekan dan juga gambar2 hasil solekan. Maaf diatas kesulitan dan kekurangan diblog ini.

Sticky Post*please scrool down for new updates yaaa*

1111 Give Away Qiesserra
Pengunjung Bertuah yang ke-1111 bakal menerima Hadiah Misteri dari Le Touche De Naqies. Manakala 2 pelanggan yang membuat pembelian RM150 keatas akan mendapat hadiah percuma dari Qies sempena pembukaan Le Touche De Naqies.

Pengunjung ke 1111 hendaklah save/print screen page yang memaparkan Hit Counter yang tertera 1111 dan emailkan ke:

La Touche De Naqies

Selamat berkunjung dan berbelanja....HIT COUNTER TELAH PUN MELEPASI ANGKA 1111 tetapi setakat ini Qies tidak menerima sebarang email untuk claim hadiah Pengunjung Bertuah, andai kata anda orang yang dimaksudkan sila emialkan print screen yang tertera angka 1111 kepada Qies secepat mungkin. Sekiranya tiada yang dalam masa 2 minggu ini, Qies akan buat ANGKA BERTUAH YANG BARU iaitu 2222.

Friday, April 1, 2011

Natural Look - Golden Brown

First time buat tutorial makeup ni, kalo ada terkurang minta maaf yaa, kalo mana yang tak faham boleh Tanya Qies yaa...insyallah Qies jawab yaa.... Ari ni Qies buat tutorial (re DO punya yaa berpandu pada gambar yang ada) tuk mata ‘Natural Look – Gold dan Dark Brown, cam gambar kat bawah ni, sesuai tuk keluar bersantai2 atau pun ke pejabat/kenduri kendara hehehe...
time ni tak pakai fake eyelash cuma mascara aje..
Pastikan wajah telah pun disapu moisturiser, foundation dan bedak yaaa.. (yg ni nanti next entry Qies buat tutorial mengunakkan kryolan dan dermacos yaa). Jom layan Tutorial kat bawah ni...selamat mencuba...
sapukan eyebase dan highlight keselurhan mata
Kalo tak de eyebase, terus sapa highligth pun bole, cuma kalo guna eyebase eyeshadow akan lebih bertahan lama laa....
Sapukan Warna Gold pada separuh kelopak mata
then sapukan light brown diatas warna gold tadi sapu
dengan menggunakan teknik dab (iaitudengan
menepuk perlahan2 berus eyeshadow ke kelopak mata)
sorry warna eyeshadow tak berapa clear sangat disebabkan lighthing... 
Sapukan warna dark brown dipenjuru mata cam
kat dlm gambar tu menggunakan angle brush
kemudian blend (kemaskan) warna dark brown supaya garisan
sempadan antara warna gold dan dark brown tidak ketara kelihatan
(gunakan blending brush tuk mendapatkan hasil blending yang cantik )
sapukan eyeliner diatas dan disebahagian bawah mata dan smudgekan mengunakkan angle brush atau cotton bud pun bole
kalo tak nak smudgekan pun tak pe cuma mata akan nampak cam garang/tajam sikit (pada pandangan mata Qies laa ye) tapi kalo dismuddgekan mata akan nampak lembut gitu..
hasilnya...Gold & Dark Brown, then calitkan gel eyeliner dan
pakai fake eyelash tapi kalo tak nak boleh aje guna maskara
 
tutorial Gold/Dark brown cam gambar no. 4
(sila abaikan mata sebelah kanan yg berwarna soft pink itu hehe),
 Qies buat 2 tutorial sekali gus jimatkan masa hehehe..
Ni antara barangan yang Qies pakai tuk buat tutorial nie
Foundation/concealer dari Kryolan dan Dermacos
A - kod 092, B - kod 4W, C - kod Chinese, D - Ivory
(highlight), E - D3 1/2.5, F - D32 & Fixing Poweder
Untuk tutorial ni Qies gunakan barangan Kryolan, tapi tuk makeup santai atau hari2 biasa Qies lebih suka gunakan base dari BB cream/ liquid foundation. Kryolan lebih sesuai digunakan sewaktu Event, Shows, Solekan bertunang dan nikah, untuk solekan hari2 cukup memadai BB Cream/liquid foundation.
eyeshadow & blusher pallate dari cosway,
barangan murah tak semestinya tak cantik bila digunakan
 yang penting cara dan teknik bila menggunakkan nya...
dari kiri : highlight/shading (Chamildo), eyeshadow hitam matt
 (Elianto)blusher pallate (Dienmy), fake eyelash /glue,
 lipstick gloss (Farmasi)
Eyeshadow pallet (Chamildo)
Lipstick pallet (Daeni)
berus yang digunakan dari kiri : powder brush, blusher brush,
fan brush, blending brush, eyeshadow brush & angle brush

sebelah kanan dari atas : eyeliner putih
(tuk tutorial pink/dark purple), eyeliner black dan lipliner
blending brush
Selamat mencuba yaa...terkurang cara minta maaf yaa...ni cara, cara orang lain mungkin berbeza, apa pun caranya yang penting sedap mata memandang, betul tak?...betul2..(sila ikut gaya upin & ipin) hehehe...

Next tutorial Pink/Dark Purple
pink/purle
Jumpa lagi nanti....

9 comments:

fatien ! said...

nice nice nice ! :)

Qiessera said...

thanx fatien

najihah sahami said...

nice la sis!!t sis jd mak andam mish eh..hehehe

Qiessera said...

biasa2 aje mish, akak wat freelance aje lepas tuk soping barang makeup hehehe

Atiey said...

wa...suka2...brg2 tuh qis tak jual???

atiey azha said...

suka yang natural look tu . sampai part yang kat hujung mata tu macam takut pulak . takut tak sesuai dengan muka . huhuu

Pn alia a. k. a musliah said...

gud job ;-)

Qiessera said...

atiey azha memula mmg nampak cam pelik n tak sesuai tp kalo dah biasa2kan insyallah ok laa tu

Pn Alia, thanks

Kembang Perawan 3288 said...

blog mekap2!!! i loike!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...